[ΒΙΝΤΕΟ] Αναλυτικό ρεπορτάζ από την απόφαση του τοπικού συμβουλίου για την μονοδρόμηση του Αγίου Νικολάου



Εχθές ημέρα Παρασκευή συγκλήθηκε το τοπικό κοινοτικό συμβούλιο Αιδηψού και αποφάσισε την εισήγηση στην επιτροπή ποιότητας ζωής του δήμου για την μονοδρόμηση της παραλιακής οδού Αγίου Νικολάου από το "Ρομάντικα" μέχρι και την παιδική χαρά πριν τη ψαροταβέρνα "Γλάρος" στην είσοδο του Αγίου Νικολάου. 

Μετά την εισήγηση του θέματος από τον πρόεδρο του κοινοτικού συμβουλίου κύριο Κόμνο, Ο κύριος Μαυροζούμης από την παράταξη "Δυναμική Πρωτοβουλία" εξέφρασε τις αντιρρήσεις του σχετικά με την υλοποίηση του έργου αναφέροντας χαρακτηριστικά "Θα κάνουμε μονοδρόμηση για 5-10 ποδηλάτες κλείνοντας έναν από τους δύο κεντρικούς δρόμους της περιοχής και ταλαιπωρώντας τους πολίτες που κινούνται με αυτοκίνητο;" 

Στην συνέχεια οι σύμβουλοι της παράταξης "Ανεξάρτητη Κίνηση Αιδηψού" ανέφεραν τους κινδύνους του συγκεκριμένου δρόμου, με τους ποδηλάτες και τους πεζοπόρους να κινδυνεύουν από τα διερχόμενα αυτοκίνητα που αναπτύσσουν μεγάλες ταχύτητες, με τον κύριο Μαυροζούμη να ανταπαντά είναι μεγάλο έξοδο για 2 ατυχήματα στα 100 χρόνια που έχουν γίνει στο συγκεκριμένο δρόμο. 

Σε αυτό το σημείο η κυρία Λουκατζίκου παίρνει τον λόγο και αναφέρει χαρακτηριστικά " Έχει σημασία πόσοι κινδυνεύουν και πόσοι ποδηλάτες χρησιμοποιούν αυτόν τον δρόμο; Ακόμα και ένας πολίτης να διευκολύνεται είναι υποχρέωση μας."

Στην συνέχεια αναφέρθηκε από όλους τους συμβούλους η ανάγκη αναβάθμισης της χρήσης ποδηλάτου από τους πολίτες σε όλο τον Δήμο και την ανάδειξη του μέσου όπως συμβαίνει σε κάθε προηγμένη χώρα αλλά και αυτή της πρόχειρης διαγράμμισης για τους καλοκαιρινούς μήνες αρχής γενομένης από τις 20 Ιουλίου, πριν την μόνιμη ανάπλαση, ώστε να κερδηθεί χρόνος αλλά και να αναδειχθούν τυχόν προβλήματα που θα δημιουργήσει το έργο στους μόνιμους κατοίκους της οδού, ώστε πριν την ανάπλαση να επιλυθούν. 

Τον λόγο πήρε ο κύριος Κόμνος που αναφέρθηκε στην σχεδίαση της δημοτικής αρχής ώστε να αναδειχθούν και να συντηρηθούν οι κάθετες οδοί για την διευκόλυνση των μόνιμων κατοίκων. Μετά τον λόγο πήρε ο κύριος Δημητρίου αναφέροντας πως η αρχική πρόταση ήταν η διαπλάτυνση της οδού με αναχαρακτηρισμό του αιγιαλού, ώστε να μην καθίσταται απαραίτητη η μονοδρόμηση, αλλά αυτό θα καθυστερούσε πολύ το έργο και ίσως να γινόταν και αιτία να μην ολοκληρωθεί ποτέ. Έτσι αποφάσισε να στηρίξει την πρόταση της δημοτικής αρχής. 

Ο κύριος Χρονόπουλος στη συνέχεια αναφέρθηκε στην ανάγκη προσωρινής διαγράμμισης και με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα ώστε να μην γίνει το προσωρινό μόνιμο και πρότεινε η απόφαση να αναφέρει διάστημα από 20 Ιουλίου εως και την 30 Σεπτεμβρίου όπου και θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την μονιμοποίηση του έργου. Αλλά και στην ευρεία αποδοχή του έργου από επαγγελματίες και μόνιμους κατοίκους. 

Η απόφαση υπερψηφίστηκε με 5 υπέρ 1 κατά και 1 απών του κυρίου Γάσπαρη που δεν παρεβρέθηκε στη συνάντηση. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου