Νέο κρούσμα covid -19 στην Αιδηψό




Μια εξηνταεξάχρονη Ρουμάνα βρέθηκε θετική στον κορονοϊό μετά το τεστ που υποβλήθηκε σε ολόκληρο το γκρουπ περνώντας τα σύνορα από τον Προμαχώνα.

Σήμερα Δευτέρα αναμένεται κλιμάκιο του ΕΟΔΥ ώστε να γίνει ιχνηλάτηση των επαφών της, αν και η οδηγία που είχε λάβει το γκρούπ από τα σύνορα ήταν να τεθούν σε αυτοπεριορισμό μέχρι και την έκδοση των αποτελεσμάτων από τις εξετάσεις. Αστυνομικές δυνάμεις από τον τοπικό σταθμό της Αιδηψού επιτηρούν το ξενοδοχείο που διαμένει από την πρώτη στιγμή της ανακοίνωσης. 

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Ιστιαίας - Αιδηψού σε συνέντευξη του, δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας και είναι απολύτως λογικό να παρουσιάζονται κρούσματα εντός της τουριστικής περιόδου. Κρούσματα που μέχρι στιγμής έχουν περιοριστεί άμεσα και έχει αποτραπεί η περαιτέρω διάδοση του ιού. Η Αιδηψός είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει κάθε πιθανό κρούσμα που θα παρουσιαστεί και να παραμείνει ασφαλής, οικονομική και ιαματική όπως χιλιάδες χρόνια τώρα. 

Το γκρούπ είχε κανονίσει να διαμείνει στην Αιδηψό μέχρι και την Τρίτη όπου θα επέστρεφαν στη χώρα τους. Σύμφωνα με τα τελευταία νέα τα δεδομένα αλλάζουν από τη Τετάρτη όπου οι εισερχόμενοι από τον Προμαχώνα θα είναι υποχρεωμένοι να υποβάλλονται σε τεστ 72 ώρες πριν το ταξίδι τους, ώστε να αποτραπεί η είσοδος σε νέα κρούσματα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου