[ΒΙΝΤΕΟ] Αναλυτικό ρεπορτάζ από την απόφαση πεζοδρόμησης της παραλιακής οδού απέναντι από το πάρκο - τοπικό κοινοτικό συμβούλιο Αιδηψού 10-07-2020



Το δεύτερο θέμα προς συζήτηση που τέθηκε ήταν η μόνιμη πεζοδρόμηση κατά τους καλοκαιρινούς μήνες για όλο το εικοσιτετράωρο της παραλιακής οδού της Αιδηψού από το ύψος της Φιλελλήνων μέχρι και το τέλος αυτού του οικοδομικού τετραγώνου που καταλλήγει στο παλιό ταχυδρομείο όπου στεγάζεται το δημοτικό σχολείο Λουτρών Αιδηψού. 

Μετά την εισήγηση του κυρίου Κόμνου επί του θέματος κατά την οποία αναφέρθηκε η μικρή χρησιμότητα της οδού στην κυκλοφορία των οχημάτων στην Αιδηψό και άρα η σχεδόν μηδαμινή επιβάρυνση των κατοίκων, τον λόγο πήρε ο κύριος Μαυροζούμης ρωτώντας διευκρινήσεις σχετικά με την μονιμότητα της απόφασης με τον κύριο Κόμνο να διευκρινίζει πως αναφέρεται στους καλοκαιρινούς μήνες και η μονιμότητα αφορά το ωράριο που από επτά το απόγευμα εως και μια το βράδυ θα γίνει εικοσιτετράωρο. 

Στην συνέχεια ο κύριος Κόμνος αναφέρθηκε αναλυτικά στο γεγονός ότι δεν τελείται παρεμπόδιση κάποιου ξενοδοχείου ή παρακείμενης επιχείρησης από την συγκεκριμένη απόφαση και παράλληλα θα συντελέσει στην ανάδειξη του γραφικού τοπίου που αποτελεί το σημείο με τον βράχο της Αιδηψού στον οποίο γίνονται εργασίες συντήρησης και ανάδειξης του το τελευταίο διάστημα, καθώς και στο παρακείμενο πάρκο και την παραλία. 

Ο κύριος Δημητρίου αναφέρθηκε στην ανάγκη απελευθέρωσης και πεζοδρόμησης, μετά και την ολοκλήρωση του περιφερειακού των Λουτρών, ολόκληρου του παραλιακού μετόπου και πως η συγκεκριμένη απόφαση είναι απλά η αρχή μιας πιο ολοκληρωμένης πρότασης που η παράταξη του έχει καταθέσει. 

Τον λόγο πήρε πάλι ο κύριος Μαυροζούμης ο οποίος αναφέρθηκε στην ανάγκη θέσεων στάθμευσης, με τα οχήματα να μπορούν να διέρχονται στην συγκεκριμένη οδό μόνο έστω για να σταθμέυσουν, για να λάβει την απάντηση του κυρίου Κόμνου πως το σχέδιο είναι ο πλήρης αποκλεισμός οχημάτων από τον δρόμο αυτό.

Στην συνέχεια ο κύριος Δημητρίου πρότεινε να υπάρχει πρόβλεψη μόνο για ανεφοδιασμό και επαγγελματίες οδηγούς ταξί στην παραλιακή και τίποτα άλλο. Πράγμα το οποίο δεν αφορά το θέμα προς συζήτηση καθώς εκεί όπως προαναφέρθηκε δεν υπάρχει τίποτα άλλο πέρα από το πάρκο και το δημοτικό σχολείο. 

Ο κύριος Χρονόπουλος μετά δηλώνοντας την στήριξη του στο έργο αυτό αναφέρθηκε στα πλεονεκτήματα της τουριστικής αναβάθμισης του γραφικού αυτού σημείου, καθώς στο σημείο αυτό καταλήγει το μεγαλύτερο μέρος των ιαματικών πηγών που είναι και το κύριο τουριστικό προϊόν ολόκληρου του δήμου. Ένα έργο που δεν μπορεί να μείνει σε μια απλή πεζοδρόμηση αλλά θα πρέπει από τον επόμενο χρόνο να αναπλαστεί πλήρως. Παράλληλα με την ανάδειξη και του Πάρκου με εκτεταμένη δενδροφύτευση και άλλες παρεμβάσεις.  Στη συνέχεια πρότεινε την αναβάθμιση και της περιοχής πέριξ της παλιάς αποβάθρας στον παιδικό σταθμό με τοποθέτηση πάγκων και δενδροφύτευση. Αναφέρθηκε στην τάση που επικρατεί, αυτή της απομάκρυνσης των οχημάτων από τους παραλιακούς δρόμους, ιδιαίτερα σε τουριστικές περιοχές σημειώνοντας όμως παράλληλα και την ανάγκη εξεύρεσης χώρων στάθμευσης προτείνοντας την μίσθωση ιδιωτικών οικοπέδων όπως έχει συμβεί και στο παρελθόν, για την εξυπηρέτηση της αυξημένης τουριστικής κίνησης το καλοκαίρι. Κλείνοντας έθεσε το θέμα των παράνομων σταθμεύσεων στην παραλία κατά τις ώρες που ισχύει ο πεζόδρομος. 

Ο κύριος Κόμνος απαντώντας στον κύριο Χρονόπουλο, ανέφερε πως η αστυνομία αναγκαστικά βρίσκεται σε μια θέση αναμονής, καθώς ακόμη δεν υπάρχει σήμανση που να ενημερώνει τους οδηγούς και για αυτό δεν μπορεί να κάνει αισθητή την παρουσία της στην περίπτωση των παραβάσεων που τελούνται. Συμφωνώντας και με τον κύριο Χρονόπουλο πως η αποστολή της αστυνομίας στο συγκεκριμένο θέμα είναι οι συστάσεις και η απομάκρυνση των οχημάτων και όχι η οικονομική επίβαρυνση των κατοίκων που ήδη λόγω της πανδημίας έχουν επιβαρυνθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό. 

Ο κύριος Μαυροζούμης παίρνοντας τον λόγο ανέφερε το πρόβλημα που δημιουργεί το τουριστικό τρένο που λειτουργεί τις βραδινές ώρες και χρησιμοποιεί τον συγκεκριμένο δρόμο με τον κύριο Κόμνο να επιβεβαιώνει πως θα ενημερωθεί από την αστυνομία ο εν λόγω επαγγελματίας για να σταματήσει αυτή την πρακτική και πως σε αντίθετη περίπτωση θα του χρεωθεί παράβαση. Στην συνέχεια ο κύριος Μαυροζούμης δήλωσε πως είναι κατά της επέκτασης του ωραρίου καθώς το θεωρεί υπερβολή και πως είναι αρκετή η ήδη υπάρχουσα πεζοδρόμηση από τις επτά το απόγευμα και μέχρι τη μια το βράδυ. 

Τον λόγο πήρε ο κύριος Χρονόπουλος συνοψίζοντας τα όσα συζητήθηκαν επί του θέματος σχετικά με την ανάγκη πεζοδρόμησης επί 24ωρου βάσεως ολόκληρης της παραλιακής ειδικώς μετά και την ολοκλήρωση της περιφερειακής οδού των Λουτρών. Καθώς και την χαρακτηριστική καθυστέρηση του έργου της ανάπλασης της παραλίας. 

Στη συνέχεια ο κύριος Δημητρίου αναφέρθηκε στις αποφάσεις που έχουν ήδη παρθεί από την κτηματική υπηρεσία και θα πρέπει να εφαρμοστούν από τον επόμενο χρόνο. Πράγμα που σημαίνει την πλήρη απελευθέρωση του παραλιακού μετώπου, με την απομάκρυνση των τραπεζοκαθισμάτων και άλλων εμποδίων, ώστε να καθίσταται δυνατή η διέλευση των πεζών σε απόσταση πέντε μέτρων από τη θάλασσα.  

Το θέμα πέρασε κατά πλειοψηφία με 5 υπέρ 1 κατά και 1 απών. 






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου