Με καραγκιόζη ξεκινά η Δημοτική Παιδική - Νεανική βιβλιοθήκη Ιστιαίας Αιδηψού



🕒 Χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό


Με καραγκιόζη ξεκινά τις δράσεις της η Παιδική - Νεανική βιβλιοθήκη της Αιδηψού. Σήμερα στις οκτώ και μισή το βράδυ στον κήπο της βιβλιοθήκης. 

Με την παράσταση "Ο Καραγκιόζης βιβλιοθηκάριος"

Με μια παράσταση από τον θίασο του Άθωνα Δανέλλη, οι μικροί μας φίλοι που θα παραβρεθούν στον κήπο της βιβλιοθήκης θα ψυχαγωγηθούν και θα γελάσουν με τις απίστευτες περιπέτειες του καραγκιόζη.

Ο Άθως Δανέλλης κατάγεται από την Κρήτη, σπούδασε δημοσιογραφία στην Αγγλία και έχει εργαστεί σε πληθώρα δημοσιογραφικών μέσων, παρουσιάζοντας παράλληλα και εκπομπές σχετικά με την ιστορία του θεάτρου σκιών σε παγκόσμιο και πανελλαδικό επίπεδο. 

Με τον "Αθηναϊκό Θίασο σκιών" του, έχει λάβει μέρος σε πολλά φεστιβάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό. 

Το 1998, ίδρυσε το "Αρχείο Ελληνικού Θεάτρου Σκιών" με σκοπό την αποκατάσταση και αξιοποίηση των θεατρικών κειμένων και ιστορικών στοιχείων του Ελληνικού Καραγκιόζη.

Από το 1989 δημιουργεί πρωτότυπες και θυμίζει παλιότερες παραστάσεις μόνο για ενήλικο κοινό κρατώντας ζωντανή αυτή την τόσο σημαντική λαϊκή θεατρική παράδοση. 

Διδάσκει την τέχνη του Θεάτρου Σκιών σε σεμινάρια, σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.


Ο δήμος Ιστιαίας - Αιδηψού διοργανώνει εκδηλώσεις για ολόκληρο το καλοκαίρι μέσω της δράσης "Καλοκαίρι στον κήπο", μια πληθώρα δράσεων (εκδηλώσεις, δημιουργικά εργαστήρια, προβολή ταινίας κλπ) για τους μικρούς μας φίλους, όπως μπορείτε να δείτε και στην εικόνα στο τέλος του άρθρου, για οτιδήποτε καινούριο θα σας ενημερώσουμε σύντομα. 




Με

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου